PK COMENTARI, SOLTA I ACTUACIÓ DE LA COLOMA EN LA 7a PROVA I FINAL, DE L’ESPECIAL DE LA LLOSA DE RANES 2019. – Colombicultura CV

COMENTARI, SOLTA I ACTUACIÓ DE LA COLOMA EN LA 7a PROVA I FINAL, DE L’ESPECIAL DE LA LLOSA DE RANES 2019.

COMENTARI, SOLTA I ACTUACIÓ DE LA COLOMA EN LA 7a PROVA I FINAL, DE L’ESPECIAL DE LA LLOSA DE RANES 2019.

DILLUNS 20 de MAIG del 2019.

Quan en un concurs, s’arriba a la prova final, sembla que el peix està venut, però ací en l’Especial de La Llosa de Ranes, tots sabem (per experiència) que, encara queda una prova i que tot pot succeir.
El resultat de les sis proves anteriors, ens deixava una classificació bastant ordenada. Pràcticament sense empats; bastants exemplars, sense opcions, però si bé és veritat, els llocs de cap estaven atapeïts i amb el colom que s’anava a soltar, podia passar de tot. Cosa que no va ocórrer.
La vesprada, perfecta per al vol dels coloms. Temperatura agradable i suau brisa, tot concorde a una gran final.
El colom se solta a les 19.18 hores; vola bé, per la part alta de la localitat; abans de puntuar, efectua una parada en els xiprers del col·legi. Prova vàlida, començant a puntuar a les 19.23. El colom comença a fer solta, en els xiprers del recinte del col·legi; realitza diverses parades curtes, amb eixides ràpides; canvis de xiprers i rameo; fets que propicien, el que alguns coloms vagen perdent algun punt. Com el joc es realitza dins del col·legi, amb parades i eixides repetitives, els coloms connecten amb facilitat, fins que, el colom realitza tres canvis seguits, deixant tallats 32 coloms. Per la seua proximitat, els coloms van connectant, a poc a poc, fins que a les 20.03, el colom ix a vol amb tots els coloms.
El colom, canvia de solta i de sector; s’allunya de la localitat, a la zona de la muntanya i a més d’un km., fa una parada en un pi, bastant frondós. Aguanta bé en la branca; *ramea fins al sòl, però li falta força i professionalitat per a trencar l’escamot. Es desplaça molt poc i de forma molt lenta; no encerta a amagar-se, ja que hi havia prou vegetació i a les 21.23, es dona per finalitzada la prova, amb tots els coloms amb la solta.

El colom, malgrat no haver tingut una actuació brillant, ( l’afició recordava la final, que ens va oferir “La Reina”, del mateix propietari, la temporada passada ), ens ha entretingut, deixant com a vencedors del dia, a 53 coloms que han fet topall. La classificació, no ha patit cap canvi rellevant; poc treball per als col·legiats i alguna cara llarga, que segurament, esperaven un altre tipus de solta, per a aquest últim dia.

Vencedor del concurs, el colom Super Comptador de Antoniet d’Alfarp, acompanyat en el podi, per Temperament de la Penya Valcaza i Rematada, de Pedro Simón (Rafelguaraf).
Aquest colom, “Universitària” del July de Caravaca ( Toscada, AJ – 718548 ), no ha donat la talla. Tots esperàvem més d’ella. Amb la seua actuació, no serà candidata al títol del Concurs de coloms.
Amb la prova de hui, donem per finalitzat, el XIII Concurs Especial de Coloms Esportius LA LLOSA DE RANES 2019. No passarà a la història, com un dels millors, però la veritat, és que ha resultat entretingut i hem tingut dues proves, espectaculars. Potser haja faltat alguna prova més, d’aqueix nivell.
En l’altre concurs, el X Concurs de Coloms VALCAZA, els coloms “MUSSA” del Grill i “L’ANGUILLA” de Silvera, ens han oferit un vertader espectacle. Han sigut ELLES, amb les seues actuacions, les artistes que ens han salvat el concurs. Als punts, 38/37, ha sigut vencedora, el colom “MUSSA” del Grill. En el comentari de l’afició, no ha faltat gent, que ha manifestat la seua disconformitat amb el resultat; no ha sigut una millor que l’altra, però com sol passar amb les puntuacions, la cosa ha quedat així. Enhorabona a “MUSSA” i “L’ANGUILLA”, així com als seus propietaris Grill i Silvera, pel seu gran mèrit com a entrenadors de grans coloms, recordant-los, que sense el seu treball, el nostre esport es redueix a res.
L’afició, els esperem als dos i si pot ser, als seus coloms “L’ANGUILLA” i “MUSSA”, en els següents concursos.
Des de l’organització, el nostre més sincer agraïment als participants, ja que amb el seu exquisit comportament, han fet molt fàcil el desenvolupament de totes les proves. Agrair i reconéixer la gran labor arbitral de Salva, Monleón i Antoniet, que han tingut un arbitratge impecable. Finalment, animar als propietaris dels coloms participants, a millorar en la seua obstinació de preparació, ja que gràcies a ells, aquest concurs any rere any, va sent el que és, i una vegada més, ens anem afermant en la part alta, de les grans competicions.
Fins l’any vinent, en el qual us esperem a tots de nou. Bon final de temporada i a preparar els nous campions.

0 Comments

Leave a reply

Colombicultura CV