PK NOTA DE PREMSA DE L’EQUIP ROCA DE PAIPORTA PER LA RECUPERACIÓ DE COLOMS ROBATS. OPERACIO “IBRAHIM” – Colombicultura CV

NOTA DE PREMSA DE L’EQUIP ROCA DE PAIPORTA PER LA RECUPERACIÓ DE COLOMS ROBATS. OPERACIO “IBRAHIM”

NOTA DE PREMSA DE L’EQUIP ROCA DE PAIPORTA PER LA RECUPERACIÓ DE COLOMS ROBATS. OPERACIO “IBRAHIM”

NOTA DE PREMSA

Per part de l’Equip ROCA de Paiporta (V), s’inicia l’Operació Policial “IBRAHIM”, per a l’esclariment de la successió de robatoris amb força que venen ocorrent a la Província de València, en els quals se sostrauen multitud de Coloms de Competició, anellats i registrats per la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, sent valorats pels seus propietaris en 55.000 euros aproximadament el total de coloms denunciats.

Després de gestions practicades per l’Equip ROCA de Paiporta (V), s’analitzen les imatges procedents d’un dels robatoris ocorregut en la localitat d’Algemesí (V), identificant plenament als seus dos autors materials dels fets, en ser un d’ells Colombaire Federat en un Club de València.
Els Agents de l’Equip ROCA de Paiporta (V) realitzen operatius de seguiments i vigilàncies dels filmats, donant com a resultat que el Colombaire autor dels robatoris té una estreta relació amb un altre Colombaire Federat en el seu mateix Club, el qual posseeix un gran nombre de Coloms de Competició, incrementant aquest el nombre de coloms, després de reunions mantingudes entre tots dos en les proximitats del seu Club i Voladero.

Els Agents de l’Equip ROCA de Paiporta (V), procedeixen llavors a realitzar comprovacions, a fi d’esbrinar on porta el Colombaire Receptor els Coloms robats per l’altre Colombaire, verificant en diversos operatius que els guarda en un baix de la seua propietat en el Barri de Natzaret (V), on també resideix el seu Gendre, el qual també és Colombaire Federat i té gran nombre de Coloms de Competició en el mateix baix del seu Sogre.

Durant els operatius, es verifica que en el sota del Colombaire Receptor s’alberguen un nombre excessiu de Coloms, augmentant el número d’aquests després de les trobades mantingudes pel Colombaire autor dels robatoris, quedant clara la seua vinculació com conseguidor de Coloms de Competició i receptors d’aquests.

L’Equip ROCA de Paiporta (V), va sol·licitar la col·laboració dels Inspectors de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, per al registre i comprovació dels Coloms aixoplugats en el local situat a Natzaret (V) i en el Club Voladero de tots dos a València, realitzant aquesta intervenció el passat dia 12 de Novembre de 2018, amb un resultat total de 41 Coloms recuperats procedents de 3 robatoris amb força diferents i 1 procedent d’una apropiació indeguda.

Els Coloms recuperats per l’Equip ROCA de Paiporta (V), havien sigut reanillats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, necessitant per a això lesionar mitjançant fractura la pota del Colom, així com el llimat del nou anell, intervenint-se pels Agents la llima emprada per a aquesta fi. Un altre detall que es va poder comprovar és que els Coloms recuperats havien sigut repintats i cunyats sota les seues ales amb les dades del nou posseïdor i receptor, generant amb això gran dificultat per al reconeixement d’aquests.

Els Agents de l’Equip ROCA de Paiporta (V), amb tota la informació recopilada fins al moment van practicar les detencions dels receptors dels Coloms robats, esclarint la procedència dels mateixos i els fets delictius relacionats, procedint al lliurament als seus legítims propietaris.

Amb aquesta Operació de l’Equip ROCA de Paiporta (V), s’esclareixen 3 robatoris amb força diferents a la província, 1 robatori amb força en grau de temptativa, 1 delicte d’apropiació indeguda i delicte continuat d’encobriment.

Finalitzant l’explotació de l’operació “IBRAHIM” amb el resultat de 3 DETINGUTS PER PERTINENÇA A GRUP CRIMINAL, 1 DETINGUT PER DELICTE CONTINUAT DE ROBATORI AMB FORÇA, 2 DETINGUTS PER DELICTE CONTINUAT D’ENCOBRIMENT. 1 DETINGUT PER UN DELICTE D’ENCOBRIMENT, 1 DETINGUT PER ROBATORI AMB FORÇA EN GRAU DE TEMPTATIVA. Tots ells espanyols, amb edats compreses entre 22 i 73 anys.

L’Organització Criminal va quedar basada en el robatori exclusiu de Coloms Esportius de Competició per a la seua posterior venda als membres del Grup Criminal, Jerarquitzat, coordinat, amb el mateix Modus operandi, actiu durant l’any 2018 en diferents robatoris consecutius.

Es van instruir diligències amb número 5207/2018 del Pto. Ppal. d’Alfafar-Catarroja (V) i entregades en el Jutjat d’Instrucció número 2 de Catarroja (V), amb Diligències Prèvies 220/19.
Aquest Jutjat com a mesures cautelars, va imposar la retirada del passaport i la presentació el dia 1 i 15 de cada mes als 3 membres de l’organització delictiva.

DATA DE LA DETENCIO/ÉS I LLOC 12 de novembre de 2018 en la Caserna de la Guàrdia Civil d’Alfafar-Catarroja (V).
09 d’Abril de 2019 en la Caserna de la Guàrdia Civil d’Alfafar-Catarroja (V).
Núm. DETINGUTS
SEXE, EDAT I NACIONALITAT TRES DETINGUTS, ESPANYOLS, MAJORS D’EDAT, HOMES DE 73, 32 I 31 ANYS.

Núm. IMPUTATS
SEXE, EDAT I NACIONALITAT 2 INVESTIGATS, ESPANYOLS, MAJORS D’EDAT, HOMES DE 36 I 25 ANYS

DELICTES ATRIBUÏTS
PERTINENÇA A GRUP CRIMINAL, DELICTE CONTINUAT DE ROBATORI AMB FORÇA, DELICTE CONTINUAT D’ENCOBRIMENT. DELICTE D’ENCOBRIMENT, DELICTE DE ROBATORI AMB FORÇA EN GRAU DE TEMPTATIVA.

Núm. DE FETS ESCLARITS JUDICIALMENT
4 FETS ESCLARITS JUDICIALMENT.

EFECTES INTERVINGUTS 42 COLOMS ESPORTIUS DE COMPETICIÓ.

DETALLS D’INTERÉS O OBSEVACIONS
(Aspectes que fins i tot no sent rellevants, puga considerar-se d’interés per als mitjans informatius) Amb la culminació de l’Operació “IBRAHIM”, la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana ha obert als autors dels fets procediments administratius i sancionadors en matèria de Competició, ja que tots són integrants d’aquesta, generant un gran rebuig i desconfiança entre els membres de la Federació quedant demostrada amb aquesta Operació la seua autoria.

Es fa constar la gran alarma social existent en la Comunitat de Colombaires de la Província de València, en patir aquests robatoris amb força a fi de sostraure’ls els seus Coloms Esportius de Competició amb un alt valor econòmic, així com la col·laboració dels Inspectors i Directiva de la Federació de Colombicultura a la Comunitat Valenciana.

 

0 Comments

Leave a reply

Colombicultura CV